Praktijk waarop je kunt vertrouwen!

Daan en Van Ardenne huisartsen streven ernaar een voorloper te zijn in vernieuwing met aandacht voor vorm en inhoud. Als een van de eersten verkreeg de praktijk het nieuwe huisartsenkeurmerk. Zie de belangrijke veranderingen in de tijdlijn.

 

Tijdlijn

De tijdlijn geeft een beeld van de ontwikkeling en modernisering in de praktijk

Huisartsen in opleiding

Dokter van Ardenne is ook opleider geworden. Vanaf nu zijn er in principe twee huisartsen in opleiding bij de praktijk.

2020
Verbouwing

Vanaf 2018 heeft de praktijk qua indeling en inrichting een grote verandering doorgemaakt. Er zijn onder andere meer spreekkamers bijgekomen.

2018
Dokter Van Ardenne

In juni 2017 is dokter Drijver gestopt met werken en heeft dokter Van Ardenne zijn plaats ingenomen. De praktijknaam veranderde hiermee in Daan & Van Ardenne huisartsen.

2017
Deur

In 2016 is er een elektrische deuropener gekomen om de toegankelijkheid van de praktijk voor mindervaliden en kinderwagens te vergemakkelijken.

2016
De patiënt extra centraal

Er komt een webagenda om digitaal een afspraak te maken. De website wordt vernieuwd, filmpjes en foto’s kunnen nu eenvoudig worden gemaild. Ook de voordeur kan elektrisch open; dat is een stuk toegankelijker voor kinderwagens, rollators en rolstoelen.

2015
Senioren

Structurele aandacht voor 75+ en dementie. Drijver + Daan worden de huisartsen van kleinschalig wonen, een speciale omgeving voor dementen. De praktijk benadert pro-actief de patiënten die ouder zijn dan 75 jaar en die weinig contact hebben met de huisarts.

2012
Avondspreekuur

Er is nu elke week een avondspreekuur. Dit is een succes.

2011
Aandacht voor vorm en inhoud

Lichtkrant in de wachtkamer

2008
Screening

Als een van de eersten in Nederland start de praktijk met screening van patiënten boven de 50 jaar, en patiënten die bepaalde problemen hebben waardoor een risico op hart- en vaatziekten kan ontstaan.

2007
Geestelijke GezondheidsZorg

Sinds 2002 is er een SPV’er in de praktijk, dat is een verpleegkundige voor sociale en psychische problemen. Natasja Roubos vervult die functie vanaf 2008.

2002
R. Daan

R. Daan komt er als huisarts bij. Op 1 januari 2004 beginnen beide artsen de 50/50 maatschap Drijver + Daan.

2001
Andere locatie

Omdat een praktijk aan huis weinig ruimte biedt voor vernieuwing verhuist de praktijk op 1 oktober 1999 naar Venediën 26, een uit 1860 stammend nonnenhuis van de Zusters van Amersfoort.

1999
Automatisering

Vanaf dit jaar gebeurt veel digitaal en verdwijnt het papieren dossier in de kelder.

1992
R. Drijver

Elke dinsdag, de dag van de waren- en veemarkt, staan er daarom veel klompen in het portiek. 's Morgens is het inloopspreekuur voor de fondspatiënten en 's middags op afspraak voor particulieren. Na onder meer Bakels, Hartman, Wiedemeijer en Bruinsma komt op 16 november 1986 R. Drijver huisarts in het grachtenpand.

1986
In het begin

Purmerend telt in de vooroorlogse jaren drie huisartsen: een voor de katholieken, een voor de welgestelden, een voor de boeren en het gewone volk. De huisarts voor de laatsten vestigt zich in 1923 op de Herengracht 6.

1923
 
locatie
Venediën 26
1441 AK Purmerend
een praktijk waarop
je kunt vertrouwen

Copyright © Daan & van Ardenne huisartsenpraktijk